2016 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Priemonių grąžinimo ir atsiskaitymo tvarka darbuotojui nutraukiant darbo sutartį


PATVIRTINTA
Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos
direktoriaus 2011-11-28 įsakymu Nr. V1-53


  1. Ši tvarka reglamentuoja pedagoginio personalo darbuotojų (gimnazijos administracijos narių, formalaus ugdymo ir neformalaus švietimo mokytojų, pagalbos mokiniui specialistų, klasės vadovų, mokomųjų kabinetų vedėjų) su kuriais nutraukiama darbo sutartis, turėtų ir naudotų mokymo/darbo priemonių bei kito inventoriaus sugražinimą, o taip pat patalpų perdavimą ir perdavimo įforminimą materialinio turto savininkui – Garliavos Juozo Lukšos gimnazijai.

  1. Darbuotojas, likus dviems dienomos iki darbo sutarties nutraukimo, į gimnazijos biblioteką (bibliotekos vedėjai) ir mokymo, techninių priemonių bei inventoriaus sandėlį (direktoriaus pavaduotojui ūkiui) p r i v a l o  g r ą ž i n t i:
2.1.           asmeniškam naudojimui paimtus vadovėlius, mokslinę, metodinę, grožinę literatūrą, o taip pat spausdintinius ir kompiuterinius/audio, video leidinius bei kitas mokymo priemones;
2.2.           laikinam naudojimui gimnazijos administracijos mokytojui suteiktas mokymo, technines priemones/inventorių (nešiojamus/stacionarius personalinius kompiuterius, atmintukus, magnetofonus, vaizdo demonstravimo projektorius, fotoaparatus, filmavimo kameras ir kt.);
2.3.           per projektinę veiklą ar iš socialinių parnerių bei mokinių tėvų gimnazijos vardu mokytojo gautas, laimėtas, įsigytas technines ir kitas mokymo priemones, darbo įrankius, inventorių, medžiagas ir pan., kurie yra inventorizuoti ir apskaitomi kaip gimnazijos turtas;

  1.      Perdavimo procedūra įforminama į gimnazijos raštinę pristačius atitinkamos formos raštą (priedas Nr. 1). 

  1. Darbuotojas, likus keturioms dienoms iki darbo sutarties nutraukimo, jei jam buvo skirta specializuota darbo vieta arba patalpa jo vadovaujamai klasei arba veiklos organizavimui bei priežiūrai priskirtas kokio nors mokomojo dalyko kabinetas, dirbtuvės, studija, treniruoklių salė, pagalbinės patalpos ir pan., o taip pat, šiose patalpose esantis inventorius, techninės priemonės, IKT programinė įranga bei įvairūs darbo įrankiai, instrumentai, spausdintinė ir kt. medžiaga, privalo gimnazijos turto perėmimo ir įvertinimo komisijai perduoti turėtą, naudotą bei prižiūrėtą turtą, inventorių bei patalpas.

4.1.           turto perėmimo ir techninio stovio įvertinimo komisiją sudaro: gimnazijos vadovas (kuruojantis dalyko mokytoją), direktoriaus pavaduotojas ugdymui (kuruojantis mokymo priemonių užsakymą, įsigijimą, paskirstymą ir naudojimą), atitinkamo dalyko metodinės grupės pirmininkas ir direktoriaus pavaduotojas ūkiui.
4.2.           turto perėmimo ir techninio stovio įvertinimo komisija turto perėmimą iš darbuotojo,  klasės vadovo, kabineto vedėjo įformina perėmimo-perdavimo aktu (priedas Nr. 2).

  1. Jei komisija nustato, kad darbuotojui perduodant turtą, ko nors trūksta ar turtas sugadintas, iškomplektuotas ir pan., akte fiksuojama esama padėtis, surašomi nustatyti trūkumai, defektai ir pan.
  2. Gimnazijos direktorius su darbuotoju bei turto perėmimo ir techninio stovio įvertinimo komisija aptaria nustatytos žalos gimnazijai dydį, žalos atlyginimo būdus bei terminus.
  3. Jei darbuotojas nesutinka geranoriškai atlyginti ar kompensuoti padarytos žalos, žalos atlyginimo  klausimas sprendžiamas LR įstatymų nustatyta tvarka.
         PATVIRTINTA     Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos   direktoriaus 
          2011-11-28 įsakymu Nr. V1-53

                                  Priedas Nr. 1


Darbuotojo ______________________________,  __________ nutraukiančio darbo sutartį
                       (vardas, pavardė)                                                   (data)

turėto ir laikinam naudojimui skirto gimnazijos materialinio turto bei kitų vertybių
 grąžinimo ir atsiskaitymo pažyma

_____________________
(data)

Turto ir kitų vertybių grąžinimas
Atsakingo darbuotojo vardas, pavardė
Pastabos
Parašas
Biblioteka









Priemonių ir inventoriaus sandėlis








_______________________
            (darbuotojo parašas



_______________________
            (darbuotojo parašas)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą