2019 m. gruodžio 16 d., pirmadienis

Štai kas atsitinka, kai forma nustelbia turinį

Rasos Kalinauskaitės nuotrauka
Tokiu knygų šašlyku buvo pasipuošę Trakai prieš šventes.
Nuostabu, kad šio gėdingo projekto autoriai nesidraskė, gindami savo saviraiškos laisvę, o atsiprašė ir išmontavo šį šašlyką.
Turbūt po viešos egzekucijos nurašytos knygos pateko ten, kur ir buvo numatyta - perdirbti.
Bibliotekininkų darbe (kaip, beje ir veterinarų, duonkepių, miškininkų ar gydytojų ir daugelio kitų profesijų) yra "tamsioji" pusė: bibliotekininkai dėl įvairių priežasčių turi nurašyti leidinius, kurie bus utilizuoti. Gerai, jei aišku, dėl ko nurašyti: labai sena, suplėšyta, sudilusi knyga. O jei ne sena, ne suplyšusi,  ne sudilusi, bet seniai neskaityta? 
Atpažinau ne vieną knygą Trakų šašlyke, bet labiausiai skaudu dėl šių dviejų subjaurotų, kurias sveikas turime gimnazijos bibliotekoje:


Pirmojoje - lietuvio tremtinio prisiminimai apie niekuo dėtos šeimos gyvenimą sužlugdžiusią tremtį, antrojoje - unikalaus žmogaus, bandžiusio priešintis visokių spalvų Lietuvos okupantams II Pasaulinio karo metais ir gerokai po jo, prisiminimai.
Taip, knygelės kuklios savo išvaizda. Ir nuotraukų jose mažoka, o ir tos pačios - ne kažin kokios super kokybės, bet...........jos lauks skaitytojų mūsų gimnazijos bibliotekoje, nes pagarbos savo tautai, praeičiai ir kančiai vis tiek reikia mokytis.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą